Bouwen met het oog op de toekomst

 
De gemiddelde woning waaraan Veldhuizen Dakopbouwen werkt heeft vóór de dakopbouw energielabel G. Door de verbouwing verbetert dat aanzienlijk: de meeste huizen eindigen op C of B. Alleen al daarom zou je een dakopbouw nemen – maar er zitten nog veel meer duurzame voordelen aan.

Duurzaam dak

Bij het woord ‘duurzaam’ denk je waarschijnlijk gelijk aan externe mogelijkheden, zoals zonne- en infraroodpanelen. En hoewel het zeker een goed plan is om die op je dakopbouw te realiseren (we vertellen je er graag meer over), levert de opbouw zelf ook al een hoop op. Veldhuizen Dakopbouwen werkt namelijk met glas met een hoog rendement en hoogwaardig isolatie-materiaal. Als je wilt, kun je daar zelfs een extra dikke laag van laten aanbrengen. Op jaarbasis bespaar je daarmee algauw zo’n 50 procent van je stookkosten. Tel uit je winst!

Groendak

Ook een groendak kan je helpen om stookkosten te verminderen. Als je het dak volplant met mos, gras en/of vetplanten, werkt dat immers ook isolerend. Daarnaast dragen groendaken bij aan een schonere lucht en meer biodiversiteit (bijen en vlinders kunnen er hun hart ophalen). En als klap op de vuurpijl is een daktuin natuurlijk ook gewoon hartstikke mooi om te zien.

Aardgasvrij

Ben je écht een milieupionier? Dan installeert Geert de dakopbouw zelfs op zo’n manier dat je je huis in de toekomst gemakkelijk aardgasvrij kunt maken. Dat betekent dat je aan de laatste bouwnormen voldoet en weer een flinke tijd vooruit kunt.